De Kaapse Brouwers

Wij zijn Kaapse Brouwers. Wij zijn de brouwers die ‘craft bier’ hebben geïntroduceerd aan Rotterdam, en Rotterdam aan de wereld.

Met onze Kaapse recepten brouwen we non-conformistische bieren. We kiezen voor gedurfde recepten, smaakexperimenten en eigentijdse bieren. In ons proeflokaal Kaapse Kaap (in de Fenix Food Factory) kun je onze uiteenlopende smaken proeven. Bij Kaapse Maria, een moderne ‘buvette’, kiezen we voor verrassende gerechten in combinatie met craft bier, natuurwijn en saké. En met onze jongste telg, Kaapse Will’ns (in de oude, bekende Will’ns & Weten van weleer), brengen we de ‘oude Rotterdamse gezelligheid’ terug in het horecalandschap. Een ‘nieuwerwetse bruine kroeg’ waarbij muziek, gezelligheid en gelijkheid onder de bezoekers de boventoon voeren. Natuurlijk terwijl je geniet van knettergoede craft pils, ouderwets goede jenever en goed gezelschap.

Als Kaapse Brouwers proberen we iets te voegen aan Rotterdam. Dat doen we niet alleen door middel van onze eigen horecazaken, maar hebben we als bedrijf het motto om Rotterdam nóg iets leuker te maken. Zo hebben we eerst ons steentje bijgedragen om de Kaap nieuw leven in te blazen. En nu proberen we dit opnieuw in M4H-gebied waar onze brouwerij zich tegenwoordig huisvest. In samenwerking met het SIFR (Social Impact Fonds Rotterdam) willen we de komende jaren nog meer betekenen voor de stad Rotterdam.

In de afgelopen 5 jaar hebben wij in onze horecalocaties 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk geholpen. Dit inspireerde ons tot een verkenning van de mogelijkheden om bijvoorbeeld structureel meer te kunnen betekenen voor de voor ons omliggende wijken en bewoners.

Maar ook binnen onze platte organisatie willen we onze toegewijde medewerkers unieke kansen bieden in persoonlijke groei en professionalisering. Anders dan op cv’s te letten focussen we daarbij op de intrinsieke motivaties, ambities en waarden van een persoon. En hoe de kwaliteiten van een ieder verder ontwikkeld kunnen worden binnen het bedrijf en ons netwerk.

Website
De Kaapse Brouwers
De Kaapse Brouwers

Gewonnen tijdens