De Duurzame Organisatie

LEF-Prijs Rotterdam > De Duurzame Organisatie

Duurzame organisaties, ondernemen met impact!

‘Ouderwets lef. Lef om niet te wachten totdat je wel moet, omdat de klant erom vraagt, concurrenten het doen, of de overheid je dwingt.’

De definitie van ondernemerschap, het voor eigen rekening inzetten van arbeid, kapitaal en kennis, is veel te nauw bemeten. In onze visie is ondernemerschap ook het “zien van kansen”, “het benutten van kansen” en het daarmee creëren van “waarde” voor jezelf en anderen. Die waarde kan en mag (en moet misschien ook wel) financieel zijn maar kan ook vorm krijgen in leefbaarheid, zorg, beleving, verbinding van mensen. Het kan gaan om kleine initiatieven op wijk en buurtniveau, een theater dat zich een heel andere plaats in de lokale samenleving geeft, een sportschool met een belangrijke functie voor bepaalde doelgroepen, het in contact brengen van jongeren met moderne kunst en muziek, een innovatieve stichting voor de hulp aan dak- en thuislozen (jongeren), een zwembad dat de deuren opent voor de wijk, een voetbalvereniging die met meer dan voetbal het verschil maakt in de eigen gemeenschap, een kerk of moskee die de deuren opengooit enz.

– Derek de Vries

Voorzitter Maatschappij Departement Rotterdam

De duurzame organisatie kan met eigen inkomsten, structurele subsidie en donaties de over een langere periode van tijd haar doelen bereiken en blijvend impact maken.

Sociale waarde creëren
Culturele waarde creëren
Maatschappelijke waarde creëren

Nomineer een duurzame organisatie